CNCverspanen

Zorgvuldig en Zuiver

2008: Sinds mei 2008 is CNCverspanen van start gegaan onder het dak van een voormalig constructiebedrijf. Zoals elk bedrijf toen der tijd begon was dat met een aantal conventionele machines.

2010: In 2010 werd de stap gemaakt naar de eerste 2 CNC machines. Een draaibank en een freesbank.

2013: In het jaar 2013 verhuisde CNC naar haar nieuwe locatie in Nootdorp om daar de specialist te worden in de verspaning en toen officieel onder de naam CNCverspanen.

2014: Eind 2014 nam CNCverspanen het bedrijf HJB elektronica over om zo het machinepark in een keer te optimaliseren en nog meer kennis binnen te brengen. Meteen wordt er geïnvesteerd in een hoogwaardig  CAD-CAM pakket en worden onze 10 bewerkingscentra’s hiermee gekoppeld en aangestuurd.

2015: De verhuizing van het bedrijf HJB vind in Januari plaats en we hebben hierdoor de bedrijfshal van 500M2 goed gevuld.

2016: Een mooi jaar 2016 volgt.

2017: Geïnspireerd door ons netwerk. Prijs kwaliteit verhouding. De mogelijkheden van IOT, Portals, Uploaden van STP, Step bestanden, maar ook de onmogelijkheden binnen onze organisatie hebben ons doen besluiten de productie van CNCverspanen te verkopen aan twee personeelsleden. Hierdoor hebben wij de volledige vrijheid gekregen onze klanten te bedienen zoals zij bedient willen worden.

Het juiste werk op de juiste plek onder brengen. Duidelijke afspraken over kwaliteit en lever betrouwbaarheid met onze toeleveranciers. Goede prijs kwaliteit verhouding. En dit werkt!!

2018: Zetten wij CNCverspanen opnieuw op de kaart en komen met mooie nieuwe ontwikkelingen.

 • Bestanden aanleveren

  Indien het voor u mogelijk is zien wij graag een STP of STEP-file en een daarbij behorende PDF bij de aanvraag. Uiteraard kunnen wij ook nog wat met een handgemaakte tekening op de achterkant van een sigarenkist.

 • Advies en offerte

  Indien nodig geven wij jullie advies over maakbaarheid en nabehandeling van de producten en verzorgen hierna zo spoedig mogelijk de offerte.

 • CNC verspanen aan het werk

  Materiaalleveranciers, gereedschapsleveranciers, Machines, toeleveranciers, na behandelaars, verpakkers en transporteurs zullen zorg dragen voor uw bestelde onderdelen.

 • Versturen of ophalen

  Onze voorkeur heeft het versturen of bezorgen van de onderdelen naar onze klanten tegen marktconform tarief. Indien gewenst kunnen de onderdelen afgehaald worden.

CNC VERSPANEN

CNCverspanen werkt voor opdrachtgevers in uiteenlopende industrieën.

Ieder project is weer een nieuwe uitdaging. Van kleine onderdelen voor een sorteermachine tot grote kettingschakels voor de scheepsbouw. Industrieën waarin wij o.a. werkzaam zijn:

 

 • Offshore
 • Robotica
 • Petrochemische industrie
 • Machinebouw
 • Logistieke sector
 • Scheepsbouw
 • Kranenbouw
 • Matrijzen

Machinepark

Het machinepark bestaat uit de volgende draai- en freesmachines:

 • Zes verticale bewerkingscentra (CNC-freesbanken)
 • Twee CNC-draaibanken
 • Vier conventionele precisie draaibanken
 • Twee conventionele freesbanken

CNC draaibank

De CNC draaibank is van het type CTX 510 Ecoline en is voorzien van een automatisch gereedschappenstation voor het uitwisselen van twaalf gereedschappen. De computergestuurde machine wordt bediend met een Siemens 840D-besturing gecombineerd met een 15“ TFT-scherm. De draaibank is voorzien van een maximum draaidiameter van 465 mm. Het werkbereik van de Z-as is 1.050 mm en het werkbereik van de X-as is 300 mm

CNC freesbank

De CNC freesbank is van het type DMC 635 V Ecoline en kan twintig gereedschappen automatisch wisselen. Hierdoor kunnen de meest uiteenlopende werkstukken worden gefreesd. Op onze computergestuurde freesbank kunnen wij de volgende afmetingen bewerken: op de X-as 635 mm, de Y-as 510 mm en de Z-as 460 mm. Op beide machines is het mogelijk om een 3D-simulatie weer te geven.

 

CAD/CAM

CNCverspanen beschikt over een CAD/CAM-pakket. Dit betekent ‘computer-aided design’/’computer-aided manufacturing’. Met dit systeem is het mogelijk om extern draai- en freesprogramma’s te ontwikkelen. Dit spaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een hogere productkwaliteit. Het pakket stelt de programmeur in staat vroegtijdig eventuele fouten op te sporen en maakt het ook mogelijk optimalisaties door te voeren, nog voordat de daadwerkelijke productie gestart is. CNCverspanen realiseert met dit systeem een constante kwaliteit en kan de klant nog beter van dienst zijn. CNCverspanen is veel werkzaam voor opdrachtgevers in de regio. Ook opdrachtgevers buiten de regio weten CNCverspanen steeds beter te vinden. Het werk reikt inmiddels tot aan België.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen met onze machines? Neem gerust contact met ons op en wij laten het u graag zien.

HEEFT U HULP NODIG? WIJ HELPEN U GRAAG!