Machinepark

CNC draaimachine en freesmachine van het merk DMG Mori-Seiki.

CNCverspanen beschikt over een schitterend machinepark. Naast de conventionele draaibank en freesbank, beschikt CNCverspanen ook over computergestuurde CNC machines.

 

Machinepark

Het machinepark bestaat uit de volgende draai- en freesmachines:

  • Zes verticale bewerkingscentra (CNC-freesbanken)
  • Twee CNC-draaibanken
  • Vier conventionele precisie draaibanken
  • Twee conventionele freesbanken

 

CNC draaibank

De CNC draaibank is van het type CTX 510 Ecoline en is voorzien van een automatisch gereedschappenstation voor het uitwisselen van twaalf gereedschappen. De computergestuurde machine wordt bediend met een Siemens 840D-besturing gecombineerd met een 15“ TFT-scherm. De draaibank is voorzien van een maximum draaidiameter van 465 mm. Het werkbereik van de Z-as is 1.050 mm en het werkbereik van de X-as is 300 mm

 

CNC freesbank

De CNC freesbank is van het type DMC 635 V Ecoline en kan twintig gereedschappen automatisch wisselen. Hierdoor kunnen de meest uiteenlopende werkstukken worden gefreesd. Op onze computergestuurde freesbank kunnen wij de volgende afmetingen bewerken: op de X-as 635 mm, de Y-as 510 mm en de Z-as 460 mm. Op beide machines is het mogelijk om een 3D-simulatie weer te geven.

 

CAD/CAM

CNCverspanen beschikt over een CAD/CAM-pakket. Dit betekent ‘computer-aided design’/’computer-aided manufacturing’. Met dit systeem is het mogelijk om extern draai- en freesprogramma’s te ontwikkelen. Dit spaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een hogere productkwaliteit. Het pakket stelt de programmeur in staat vroegtijdig eventuele fouten op te sporen en maakt het ook mogelijk optimalisaties door te voeren, nog voordat de daadwerkelijke productie gestart is. CNCverspanen realiseert met dit systeem een constante kwaliteit en kan de klant nog beter van dienst zijn. CNCverspanen is veel werkzaam voor opdrachtgevers in de regio. Ook opdrachtgevers buiten de regio weten CNCverspanen steeds beter te vinden. Het werk reikt inmiddels tot aan België.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen met onze machines? Neem gerust contact met ons op en wij laten het u graag zien.