Verspanen

U bent op zoek naar een bedrijf dat diverse producten voor u kunt verspanen? Binnen CNCverspanen hebben wij ruime ervaring met verschillende materialen als:

  • RVS frezen
  • Staal frezen
  • Aluminium frezen
  • Kunststof frezen
  • Messing frezen
  • Koper frezen
  • Speciaalstaal frezen

Wat gebeurt er met verspanen

Wat gebeurt er eigenlijk met verspanen? Verspanen betekent alle vormen van materiaalbewerking waarbij met de hand of behulp van machines materiaaldelen worden verwijderd en er spanen ontstaan. De oorspronkelijke massa van het product neemt af en je verandert het product in de gewenste vorm. Binnen CNCverspanen werken voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers en kunnen we vrijwel ieder product in de gewenste vormen en formaten verspanen. 

 

Verspaning, wat is het precies?

Verspaning is een algemeen woord voor het bewerken van materiaal door machines of met de hand waardoor er spanen van het basisproduct worden verwijdert. Doormiddel van verspanen wordt het product kleiner en verandert daarmee definitief van vorm. Daarnaast neemt ook de massa en het gewicht van het basisproduct af.

 

Draaien en frezen

Draaien en frezen zijn speciale verspanende bewerkingen. Draaien wordt gedaan op een draaibank en frezen op een freesbank. Met deze verspanende bewerkingen kan de vorm van basismateriaal in sterke mate worden gewijzigd. 

 

CNC Verspanen

Wij zijn specialist op het gebied van verspanen. U bent bij ons aan het juiste adres voor het frezen en draaien van staal, aluminium, kunststof, messing, koper, speciaalstaal en overige materialen. Of het nu gaat om grote of kleine series. Door ons uitgebreide machinepark en de mogelijkheden voor het CAD/CAM draaien kunnen wij snel uw product leveren in de gewenste kwaliteit. Vandaar de slogan: 'zorgvuldig en zuiver'.

 

Verspanen en niet verspanen

Zoals gezegd nemen bij het verspanen de materiaaldelen af en ontstaan er krullen of spanen. Bij de niet-verspanende bewerking gebeurt het tegenovergestelde en ontstaan er juist geen spanen. Voor uw beeldvorming kunt u het zien als met een mes door de zachte boter. Vaak ontstaan er dan krullen vanwege het mes dat door de boter gaat. Benieuwd of wij uw product kunnen verspanen in de door u gewenste vorm?

 

Offerte aanvragen | Bekijk onze projecten