ABS gecertificeerd draaiwerk

LRS_eindproduct_cncverspanen_

In de offshore zijn de materiaaleisen zeer strikt. Om aan de strenge eisen te voldoen is er veelal een strenge aanpak nodig.

 

ABS gecertificeerd draai- en freeswerk

Het materiaal dat bewerkt is voor betreffende opdracht, moest onder andere door ABS gecertificeerd en doorgestempeld worden. Deze zorgvuldige aanpak zorgt ervoor, dat de herkomst van de basismaterialen tot aan de bron herleid kan worden.

 

Traceerbaar

In de basis wordt staal vanaf de herkomst voorzien van traceerbare nummers. Deze traceerbare nummers moeten worden overgestemeld in de onderdelen die uit betreffende metaalproductie worden gemaakt. Hierdoor is het mogelijk in het kleinste deel van het product de nummers over te stempelen. Daaruit is op te maken waar het basismateriaal vandaan komt en aan welke eisen dit materiaal voldoet. ABS is over de gehele wereld vertegenwoordigd om deze controles uit te voeren en certificeringen te organiseren. Er zijn wereldwijd meer dan 50 classificatiebureaus. De grootste drie zijn Americain Bureau of Shipping (ABS), Lloyd Register LR en DetNorskeVeritas (DNV).

 

Terug naar overzicht